NIEUWS

VA Nieuwsbrief Juni 2021
Over o.a. een onderzoek onder 135 vechtsportscholen, een bezoek van de Amsterdamse wethouder Kukenheim aan Mejiro Gym, het schrappen van de meeste coronamaatregelen en een nieuwe taak voor het Auditteam.

VA Nieuwsbrief Mei 2021
Over o.a. ons Keurmerk, de heropening van de vechtsport, en gratis cursussen over dopingbestrijding en over het herkennen van criminele inmenging in sportorganisaties. 

Protocol vechtsportevenementen
De VA heeft binnen de kaders van de overheid een sportspecifiek coronaprotocol ontwikkeld voor vechtsportevenementen. Deze wordt regelmatig geactualiseerd.

Protocol vechtsporttraining
De VA heeft met sportschoolhouders en in overleg met sportkoepel NOC*NSF een coronaprotocol ontwikkeld voor trainingen in de vechtsportscholen. Deze wordt regelmatig geactualiseerd.

Nieuwsbrief April 2021
Over o.a. actie richting politiek, de gevolgen van illegale gevechten, een oproep voor onze Sportersraad en nog veel meer. 

Q & A Keurmerk Vechtsportautoriteit
Veel gestelde vragen en de antwoorden erop over het Keurmerk Vechtsportautoriteit.

Nieuwsbrief Maart 2021
Over o.a. de lancering van het Keurmerk Vechtsportautoriteit en de oproep aan de politiek om de sportscholen te heropenen. 

Nieuwsbrief Februari 2021
Over o.a. de coronamaatregelen, samenwerking met gemeenten en cursussen van de Dopingautoriteit. 

Nieuwsbrief Januari 2021
Over o.a. dopingbestrijding, het Keurmerk Vechtsportautoriteit en twee nieuwe krachten voor de VA. Wil je op de hoogte blijven van de activiteiten van de VA? Meld je dan aan en ontvang elke maand onze nieuwsbrief!

Nieuwsbrief December 2020
Over o.a. de invoering van dopingcontrole in de vechtsport, de gevolgen van de lockdown, de uitgestelde lancering van het Keurmerk en meer. Wil je op de hoogte blijven van de activiteiten van de VA? Meld je dan aan en ontvang elke maand onze nieuwsbrief!

Conceptbegroting Vechtsportevenementen
Promotors zullen voor hun evenementen minimaal aan de eisen van de Conceptbegroting vechtsportevenementen voldoen om zorg te dragen voor financiële transparantie van het evenement.

Matchmakerlicentie 2021
De matchmaker die in Nederland wedstrijden wil samenstellen onder de auspiciën van een vechtsportbond dient hiervoor een matchmakerslicentie aan te vragen bij de desbetreffende vechtsportbond.

Promotorslicentie 2021
De promotor of organisator die in Nederland vechtsportevenementen onder de auspiciën van een vechtsportbond wil organiseren dient hiervoor een promotorslicentie aan te vragen bij de desbetreffende vechtsportbond.

Uniforme regels MMA Nederland
Per 1 januari 2021 zijn de regels voor mma-wedstrijden in Nederland geüniformeerd: alle bonden werken van nu af aan met dezelfde spelregels.

Uniforme regels MMA Nederland – vereenvoudigde versie
Per 1 januari 2021 zijn de regels voor mma-wedstrijden in Nederland geüniformeerd: alle bonden werken van nu af aan met dezelfde spelregels. Dit document is een vereenvoudigde versie van deze regelset, zonder definities en toelichtingen.

Nieuwsbrief November 2020
Over o.a. het gesprek van de VA met minister Van Ark, media-aandacht voor het thema ‘niet naar het hoofd tot 18 jaar’, de coronamaatregelen en een vacature voor een stagiair(e) bij de VA.

Nieuwsbrief Oktober 2020
Over o.a. de aangescherpte coronamaatregelen, een vacature voor een stagiair(e) bij de VA en de campagne ‘Wat kan mij helpen?’ voor slachtoffers van seksueel misbruik.

VA Nieuwsbrief September 2020
Over o.a. de nieuwste maatregelen tegen corona, een animatiefimpje over het Keurmerk Vechtsportautoriteit, een ‘dashboard’ over onze activiteiten en de campagne ‘Blijf je stil of praat je erover?’ van het Centrum Veilige Sport.

Rapport: Full Contact vechtsporten en de effecten op hersenen van kinderen en jongeren
Stoten en trappen tegen het hoofd is bij jeugdwedstrijden in de vechtsport sinds de komst van de Nederlandse Vechtsportautoriteit verboden. De VA vroeg onderzoekers de beschikbare kennis over de effecten van ´impact´ op het hoofd te verzamelen in een wetenschappelijk rapport. Het volledige rapport staat hier en een beknopte samenvatting staat hier.

Handboek aanpak grensoverschrijdend gedrag in de vechtsport
Seksuele intimidatie, misbruik en ander grensoverschrijdend gedrag vinden helaas ook in de sportwereld plaats. Ook in de vechtsport. De VA wil er alles aan doen om dit probleem te bestrijden, en betrokkenen naar de juiste ondersteuning te begeleiden. We schreven van een Handboek aanpak grensoverschrijdend gedrag, waar sporters, ouders, trainers, sportschoolhouders, officials en anderen informatie vinden over het voorkomen van en omgaan met onacceptabel gedrag.

Handreiking gemeentelijk beleid regulering vechtsportevenementen (versie 2020)
Gemeenten hebben een belangrijke rol in het bewaken van de kwaliteit van evenementen. Ook zij hebben een verantwoordelijkheid voor de veiligheid en gezondheid van deelnemers en bezoekers. Wat zij kunnen doen, en hoe zij daarbij een beroep kunnen doen op de VA, is te lezen in de Handreiking gemeentelijk beleid regulering vechtsportevenementen.

Brief vechtsportevenementen zonder bond
De Vechtsportautoriteit heeft in 2019 meerdere malen geconstateerd dat er vechtsportevenementen plaatsvonden (voornamelijk voor jeugd) zonder dat er een bond aanwezig was die daarop toezicht hield. In reactie hierop is deze brief verzonden aan alle vechtssportschoolhouders.

Toolbox ringartsen
De Toolbox voor ringartsen helpt bij de medische begeleiding op vechtsportevenementen.

Door de bond op te leggen sancties
Sanctieadviezen voor de bonden voor feiten die niet vallen onder de reglementen van het Instituut Sportrechtspraak (ISR) betreffende Doping, Seksuele intimidatie en Matchfixing en wanneer de procedure leidt tot een bestraffing die niet in verhouding staat tot het feit.

Veiligheidsmaatregelen J-MMA
Per 1 januari 2019 zijn MMA-wedstrijden voor de jeugd vanaf 16 jaar toegestaan mits voldaan wordt aan een set extra veiligheidsmaatregelen.